Lekkende insider verpest 1-aprilgrap CFD

0

Hoewel voorzitter Edwin Herdink het eerder niet wilde toegeven, voelde de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) zich geroepen om vandaag al toe te geven dat de cryptomunt MoreCoin een 1 april grap is. Hoewel het hier van meet af aan alle schijn van had, zijn veel adviseurs er toch ingetrapt.

Bij de Gooische Assurantieclub werd Herdink naar eigen zeggen door een aantal adviseurs al Mr. Bitcoin genoemd. Ook ontving CFD ruim 170 aanmeldingen voor de watchlist en presale. Een lek binnen de kleine kring van mensen die bij de grap betrokken waren gooide echter vroegtijdig roet in het eten.

Buiten de kaders

Herdink: “We hebben het MoreCoin verhaal opgezet om op een originele manier aandacht te vragen voor de harde realiteit van de te lage georganiseerdheid van onze branche. Daarnaast wilden we met MoreCoin ook het signaal aan anti-intermediaire krachten afgeven dat CFD buiten de kaders durft te denken.”

Niet ondenkbaar

Herdink voegt daaraan toe dat het CFD zich wel serieus verdiept heeft in het onderwerp blockchain en cryptocurrency. “We zien daar hele interessante ontwikkelingen die de financiële sector sterk zullen veranderen. Maar in de fase waarin met name cryptocurrency zich op dit moment bevindt, is het veel te vroeg en te risicovol om aan een decentrale cryptomunt voor de financiële sector te denken. Dat hebben veel reageerders goed gezien.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.