Leidsche definitief naar De Goudse

0

De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor de overname van Leidsche Verzekering Maatschappij (Leidsche) door De Goudse. Vandaag vindt de overdracht van de aandelen plaats en hebben de dertig medewerkers van Leidsche zich bij diverse teams van De Goudse gevoegd.

Medio 2020 liet De Goudse weten overeenstemming te hebben bereikt om Leidsche over te nemen van Reinsurance Group of America (RGA). De overname past in de strategie van De Goudse om haar activiteiten op het gebied van levensverzekeringen te blijven uitbreiden het ontwikkelen van nieuwe producten en het aankopen van levenportefeuilles en -bedrijven die passen bij deze strategie. Bij deze overname speelde de positie van Leidsche op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en unit linked lijfrenteproducten een belangrijke rol voor De Goudse. Eerder nam De Goudse een levenportefeuille over van BNP Cardif.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.