Legal & General gaat voor duurzaam

0

Legal & General breidt de mogelijkheden voor duurzaam beleggen uit. Zo neemt het aantal ‘duurzame’ fondsen toe waaruit verzekerden kunnen kiezen. Ook worden nu fondsen van Triodos Investment Management aangeboden.

“Legal & General biedt financiële producten aan waarbij consumenten zelf kunnen bepalen in welk type fondsen zij wensen te beleggen”, aldus Theo Krins, manager Vermogensadvies van Legal & General. “We zien dat de belangstelling voor duurzaam beleggen sterk toeneemt bij onze relaties. Dit is de reden dat wij bewust duurzame beleggingsfondsen aanbieden.”

“De aandacht in de wettelijke deskundigheidseisen voor het onderwerp duurzaam beleggen is nog relatief beperkt”, aldus Krins. “Ik verwacht dat ook binnen deze opleidingen dit onderwerp in de komende jaren belangrijker gaat worden, maar om financieel adviseurs nu al van dienst te zijn heeft Legal & General het initiatief genomen om een Masterclass Vermogensadvies te ontwikkelen die geheel in het teken staat van duurzaam beleggen.”

Samenwerking met Triodos

Tridos Investment Management is samen met Triodos Bank in Nederland toonaangevend op het gebied van duurzaam sparen en beleggen. “Door de samenwerking”, vervolgt Krins, “kunnen voor onze producten de consumenten onder meer kiezen voor het duurzame obligatiefonds, zoals Triodos Investment Management dat aanbiedt (Triodos Sustainable Fund) en een duurzaam aandelenfonds (Triodos Substainable Equity Fund).”

Duurzaam ondernemen wordt steeds serieuzer genomen, constateert Krins. “De gedachte was vaak dat rendementen bij dit soort beleggingen laag zouden zijn en dit vooral iets was voor kleinschalige ondernemingen. Inmiddels hebben we op dit gebied echt een keerpunt bereikt. Ook grote ondernemingen, zoals bijvoorbeeld BMW zijn zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen.”

Het rendement over duurzame beleggingsfondsen is volgens Krins tegenwoordig gelijkwaardig aan de traditionele fondsen. “Waarbij steeds meer deskundigen voorspellen dat duurzame beleggingsfondsen op langere termijn structureel hogere rendementen zullen tonen dan de traditionele fondsen. Gelet op de groeiende belangstelling onder consumenten zullen financieel adviseurs steeds vaker duurzaam beleggen voorleggen aan hun klanten en dat is een goede ontwikkeling.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.