‘LEF is allesbehalve saai of standaard’

0

“Als ik kijk naar de passie van onze gastdocenten waarmee ze voor de klas staan, durf ik te stellen dat het niet zomaar een groep enthousiastelingen is; het zijn veranderaars die geloven in de kracht van kennis over geld.”

Dat schrijft Nathan Brouwer, voorzitter Stichting LEF, in de e-InFinance.

“Financiële educatie als een spannend avontuur”

In een wereld die draait om geld, waar je overal wordt verleid om het uit te geven, is het gek dat niet iedereen leert hoe je ermee om moet gaan. Dat is precies waar wij, bij Stichting Leven en Financiën (LEF), op inspringen, vooral als het gaat om de jongens en meiden in het mbo. Onze aanpak is allesbehalve saai of standaard. Wij halen echt de realiteit van geldzaken het klaslokaal in. En hoe we dat doen? Door ons kant-en-klare-lesprogramma te combineren met ons inmiddels indrukwekkende netwerk van meer dan 400 gastdocenten. Deze helden uit de praktijd staan te popelen om hun kennis en ervaringen te delen. Hun verhalen zijn niet alleen boeiend, maar geven de leerlingen ook een kijkje in de echte wereld.

Levend en relevant

Denk aan die gastdocent die vertelt hoe je slim kunt sparen voor dat nieuwe paar schoenen, of die uitlegt waarom het belangrijk is om nu al na te denken over je pensioen (ook als je 20 bent!). Deze interactieve sessies zijn goud waard, en dat krijgen we ook erg vaak terug. Ze maken het onderwerp levend en relevant. En weet je wat het mooiste is? Onze gastdocenten komen uit alle hoeken van het financiële spectrum. Medewerkers van banken en verzekeraars, ondernemers, schuldhulpverleners, IT’ers; ze delen allemaal graag hun inzichten en tips.

Geen droge verplichting

Dit alles doen we omdat we geloven dat financiële educatie essentieel is. Niet als een droge verplichting, maar als een spannend avontuur dat je voorbereidt op het echte leven. En laten we eerlijk zijn, in een wereld waar je bijna dagelijks wordt verleid om geld uit te geven dat je misschien niet eens hebt, is dat geen overbodige luxe. Bij LEF weten we dat leren over financiën leuk, boeiend en vooral supernuttig kan zijn. We richten ons op mbo-studenten omdat we weten dat zij op een kritiek punt in hun leven staan. Ze maken keuzes die hun financiële toekomst vormgeven. Met onze gastdocenten staan we klaar om hen door deze jungle te leiden.

Deuren openen

In een notendop: LEF brengt het klaslokaal en de echte wereld dichter bij elkaar met verhalen die ertoe doen. We maken financiële educatie niet alleen toegankelijk en interessant, maar ook onmisbaar voor elke mbo-student. Want als je leert om slim met geld om te gaan, open je deuren naar een toekomst vol mogelijkheden. En dat is waarom wij van LEF doen wat we doen, al meer dan 15 jaar. Onze gepassioneerde gastdocenten maken elke les een avontuur. Want zeg nou zelf, leren over geld was nog nooit zo leuk en belangrijk als nu. Voel je je aangesproken? En wil je ook graag ‘vooruitgeven’. Meld je aan als gastdocent!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.