Lars Dijkstra nieuwe Chief Investment Officer bij PGGM

0

Lars Dijkstra is benoemd tot Chief Investment Officer bij PGGM. Hij vervulde deze rol al ad interim sinds 1 februari van dit jaar.

Dijkstra treedt als CIO toe als statutair directeur tot de directie Vermogensbeheer van PGGM die wordt voorgezeten door Chief Investment Management Geraldine Leegwater. Hij geeft leiding aan beleggingsteams die actief zijn op publieke en private markten wereldwijd ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Hij volgt Frank Roeters van Lennep op die PGGM eind 2023 heeft verlaten.

Carrière

Dijkstra vervulde tussen 2005 en 2023 diverse rollen bij Van Lanschot Kempen, meest recent als Chief Sustainability Officer en daarvoor als Chief Investment Officer. Daarvoor werkte hij voor het Philips Pensioenfonds. Bij PGGM krijgt hij als belangrijkste taak het vormgeven van de ‘3D’-beleggingsstrategie die samen met PFZW wordt ontwikkeld. Hierbij moet de totale portefeuille van PFZW in 2030 kunnen worden verklaard vanuit rendement, risico en de maatschappelijke impact van beleggingen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.