Lard Friese na overname Aegon RvC-lid ASR Nederland

0

De aandeelhouders van ASR hebben ingestemd met de overname van Aegon Nederland en daarmee de samenvoeging van beide bedrijven. De aandeelhouders hebben daarnaast ingestemd met de voorwaardelijke benoeming van Daniëlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese tot RvC-lid van ASR Nederland.

De stemming vond gisteren plaats tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Daar was in totaal 74,98% van het totale geplaatste, stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig of vertegenwoordigd. Het op 27 oktober 2022 aangekondigde voornemen tot de samenvoeging van Aegon Nederland met ASR kon op een instemming van 99.9% van de BAVA rekenen.

Vanaf vandaag kan de volgende stap worden gezet richting de samenvoeging van beide bedrijven, waarvan de ‘closing van de transactie’ gepland staat voor juli 2023. De transactie is verder onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank, De Europese Centrale Bank en de Autoriteit Consument en Markt.

Herbenoeming Jos Baeten

De benoeming van Daniëlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van ASR Nederland gaat in met ingang van de closing van de transactie en geldt voor een periode van vier jaar. Hiermee wordt de RvC vanaf de closing uitgebreid van vijf naar zeven leden. Lard Friese is CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur en de Management Board van Aegon NV. Daniëlle Jansen Heijtmajer is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Aegon Nederland NV.

Ook is tijdens de BAVA het voornemen van de Raad van Commissarissen gedeeld tot verlenging van de benoemingstermijn van Jos Baeten als CEO van ASR. Met de voorwaardelijke herbenoeming van Jos Baeten vanaf de closing van de transactie tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2026, blijft de Raad van Bestuur bestaan uit Jos Baeten (voorzitter), Ewout Hollegien (CFO) en Ingrid de Swart (COO/CTO).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.