Laponder Voortman en Woonnu winnen SEH Duurzaamheidsaward

0

Advieskantoor Laponder Voortman uit Enschede en hypotheekaanbieder Woonnu zijn de winnaars geworden van de SEH Duurzaamheidsaward 2023. De onderscheiding is bedoeld om de verduurzaming van de woningmarkt te stimuleren.

De winnaars ontvingen de award uit handen van niemand minder dan Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband (rechts). De prijs is enerzijds tot stand gekomen op basis van cijfers van hypotheekaanvragen die verlopen via HDN en anderzijds op basis van het oordeel van een zeskoppige vakjury.

Laponder Voortman

Bij de advieskantoren zijn de HDN-cijfers onder meer aangevuld met gegevens over het aantal adviseurs met het keurmerk ‘Financieel Adviseur Duurzaam Wonen’ en de klantcommunicatie rond verduurzaming. Laponder Voortman sprong eruit en is daarmee de opvolger van Plannersdesk (Arnhem), die in 2022 de eerste SEH Duurzaamheidsaward in ontvangst mocht nemen. “Ik ben blij verrast én vereerd”, zegt kantooreigenaar Stephan Voortman. “Ik heb niet het idee dat we iets unieks doen. Maar wij nemen het onderwerp standaard mee in al onze gesprekken, met nieuwe én met bestaande klanten. Ik roep collega’s op dat ook te doen. We zijn het verplicht richting volgende generaties. Bovendien biedt verduurzamen veel commerciële kansen.”

Woonnu

Woonnu volgt Triodos Bank op als meest duurzame geldverstrekker. Woonnu, een label van Nationale-Nederlanden, bleef vier andere genomineerde hypotheekaanbieders voor, te weten ASR, Lot Hypotheken en de Rabobank-labels Obvion en Vista. Woonnu is in de ogen van de jury een voortrekker in de maatschappelijke opgave om de woningmarkt te verduurzamen. Los van de HDN-cijfers heeft de jury nadrukkelijk gekeken naar de wijze waarop werk wordt gemaakt van de bestaande woningvoorraad. Woonnu heeft daarin een sterke ambitie en een duidelijke visie op de manier waarop dit moet gebeuren. “Wij hebben de ambitie om duurzaam wonen voor iedereen mogelijk te maken”, zegt Woonnu-ceo Patricia Plass. “We willen iedereen helpen om ten minste naar energielabel A te gaan.”

Duurzaamheid

“Het energieplafond zorgt in 2023 voor demping van de energiekosten. Wat 2024 brengt, is nog ongewis. De slimste manier om straks veel geld te besparen is om nu te investeren in energiebesparende maatregelen”, stelt SEH- en juryvoorzitter Ron Dukers. Volgens hem spelen Erkend Financieel Adviseurs en aanbieders daarin een cruciale rol. “Adviseurs met het extra keurmerk ‘Financieel Adviseur Duurzaam Wonen’ hebben zich bekwaamd in de financiële aspecten rondom verduurzaming en kunnen de klant daarover informeren en adviseren.” Plass (Woonnu) sluit zich daarbij aan: “Voor adviseurs is verduurzamen op dit moment een hartstikke mooi onderwerp om over in gesprek te gaan met klanten.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.