Langere overgangstermijn Keyless Entry

0

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) verlengt de overgangstermijn voor de aangescherpte eisen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging met een half jaar. Dit betekent dat per 1 januari 2021 bij veel bestaande automodellen met ‘Keyless Entry/Start’ een extra beveiliging nodig is.

Die extra beveiliging is niet alleen nodig om diefstal – ook wel ‘relay attack’ genoemd – te voorkomen, maar ook om in aanmerking te komen voor het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Het keurmerk is bij veel verzekeraars een eis om een autoverzekering af te kunnen sluiten. De vóór 1 januari 2021 uitgegeven keurcertificaten blijven geldig. Wel kan een verzekeraar van de autobezitter aanvullende maatregelen eisen om relay attack diefstal te voorkomen.

Vanaf 1 januari 2021 staat op de lijst van goedgekeurde beveiligingssystemen welke voertuigen een aanvullende beveiligingsmaatregel nodig hebben. Dit wordt ook op het keurcertificaat aangegeven met de tekst ‘aanvullende maatregel noodzakelijk’. Sinds 1 juli 2019 gelden de aangescherpte eisen al voor veel nieuwe automodellen met keyless entry of keyless start.

Keurmerk Voertuigbeveiliging

Het Keurmerk Voertuigbeveiliging is in het leven geroepen door het Verbond van Verzekeraars. Het keurmerk is voor autobezitters en risicodragers belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig is voorzien van goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging. Het CCV voert het beheer uit in samenwerking met de BOVAG, de Branchevereniging Voertuig beveiliging (BVB), de RAI Vereniging, het Verbond van Verzekeraars, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) en certificerende instelling Kiwa SCM. Ieder inbouwbedrijf dat voldoet aan de kwaliteitseisen, mag zich een ‘inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging (erkend door KIWA SCM)’ noemen.

Hogere eisen voor keyless entry auto

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.