Landelijke uitrol Stater E-adviseur

0

Hypothecair dienstverlener Stater introduceerde eind vorig jaar het nieuwe adviseursportaal E-adviseur. De reacties vanuit de eerste gebruikersgroep zijn zo positief, dat Stater nu een volgende stap zet: E-adviseur komt op korte termijn beschikbaar voor alle adviseurs.

Het geheel vernieuwde adviseursportaal E-adviseur is in co-creatie met adviseurs en de klanten van Stater (geldverstrekkers) tot stand gekomen. E-adviseur geeft een overzicht van de leningen die een advieskantoor in het acceptatieproces heeft zitten en inzicht in de bijbehorende documenten. Voor een aantal geldverstrekkers is het al mogelijk om alle benodigde bestanden in E-adviseur te uploaden.

Via het adviseursportaal kan de adviseur ook meekijken met de consument, de status van dossiers inzien en kijken welke acties in het hypotheekproces nog ondernomen moeten worden. Ook beschikt E-Adviseur over een digitale postbus die de geldverstrekkers in staat stelt om belangrijk nieuws met de samenwerkende adviseurs te delen.

Nieuwe diensten en functionaliteiten

Siebren Boon en Renate Klein

Stater heeft meer nieuwe diensten en functionaliteiten voor het adviseursportaal op de agenda staan. Die diensten en functionaliteiten worden in de loop van dit jaar aan E-adviseur toegevoegd.

Siebren Boon, Business Development Manager Intermediaire Zaken bij Stater: “We blijven het portaal in co-creatie met onze klanten en adviseurs continu doorontwikkelen. Voorbeelden van nieuwe diensten en functionaliteiten die we ontwikkelen zijn het delen van actuele hypotheekinformatie met de adviseur, het kunnen inloggen via E-herkenning en het proactief notificeren van de adviseur over statuswijzigingen tijdens het aanvraagproces.”

Creëren van een gemeenschapsplaats

Het hogere doel dat Stater met het nieuwe adviseursportaal nastreeft is het creëren van een gemeenschapsplaats. Renate Klein, Business consultant Innovatie & Digitalisering bij Stater: “Het nieuwe portaal is het fundament waarop wij in co-creatie de digitale interactie tussen adviseurs, klanten (geldgevers) en Stater optimaal en volledig geïntegreerd kunnen vormgeven en uitbouwen. Binnenkort kunnen alle adviseurs hiervan als gebruiker de voordelen ervaren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.