Landelijke Dag van de Fietshelm

0

Vandaag is de eerste Landelijke Dag van de Fietshelm. Verzekeraar Interpolis en de vereniging Artsen voor Veilig Fietsen roepen op tot het standaard dragen van een fietshelm op de fiets. Het aantal fietsers met ernstig letsel is in tien jaar tijd (2012-2021) met 29% gestegen, blijkt uit recent onderzoek van VeiligheidNL. Het dragen van een fietshelm kan bij een ongeluk veel leed voorkomen, zeker bij kwetsbare fietsers zoals kinderen en (oudere) e-bikers.

Chantal Vergouw, directievoorzitter van Interpolis: “Jaarlijks belanden er 73.000 fietsers op de spoedeisende hulp vanwege een ongeluk. Speciale zorgen hebben wij over het toenemend aantal e-bikers. We zien in onze portefeuille dat het aantal e-bike bezitters toeneemt. Daarbij vrezen we dat het leed en de kosten, voor de e-biker, voor hun familie en voor de maatschappij groter gaat worden door fietsongevallen. In onze ogen veel te groot. Het is een groeiend probleem waar we met elkaar iets aan moeten doen. Als Interpolis gaan we ons de komende tijd inspannen om e-bikers te overtuigen en te verleiden om de fietshelm op te zetten. In landen om ons heen zien we dat het werkt. Het dragen van een fietshelm op de elektrische fiets moet en kan net zo normaal worden als het omdoen van de autogordel. Deze dag markeert het startpunt waarop we Nederland bewust willen maken van de noodzaak van het dragen van een fietshelm.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.