Lancering DSI-register Vermogensplanner

0

Met een slag op de beursgong werd vanmorgen op Beursplein 5 het nieuwe DSI-register Vermogensplanner gelanceerd. De Federatie Vermogensplanners (FVP) en keurmerkorganisatie DSI slaan met dit register een brug tussen de twee disciplines financiële planning en beleggen.

Zowel de Stichting FVP als DSI koesteren al langer de wens om financiële planning en beleggen op een professionele manier met elkaar te verbinden. De FVP heeft dit volgens stichtingsvoorzitter Dick Garritsen al tot doel verheven en DSI wil volgens hem graag naast de bekende specialisten ook een erkende vorm aanbieden waarbij beleggingsadvies vanuit een financieel plan plaatsvindt.

Vermogensplanner moet het zelf oppakken

Het slaan van de brug moet de vermogensplanner vooral zelf doen. Garritsen: “Hij is daarvoor, gelet op de kwalificaties van het register, bij uitstek geschikt. De traditionele beleggingsadviseur kijkt thans al breder dan vroeger en inventariseert wensen van de klant steeds uitgebreider. De traditionele planner heeft dat van origine al meer, maar ontbeert in veel gevallen de noodzakelijke en aantoonbare kennis van beleggen.”

Klanten met een bovengemiddeld inkomen en vermogen, en dús complexere situatie, zouden de eersten moeten zijn die profiteren van het nieuwe DSI-register Vermogensplanner.

The Asset, een multimediale platform voor professionele beleggingsspecialisten, interviewde FVP-voorzitter Dick Garritsen en DSI-directeur Jerry Brouwer over dit nieuwe gezamenlijke initiatief. Lees hier het hele vraaggesprek op theasset.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.