Lage slagingspercentages Hypothecair krediet

0

Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar. Met betrekking tot de slagingspercentages en aantallen afgenomen Wft-examens over de periode april tot en met juni 2019, vallen vooral de cijfers van de module Hypothecair krediet in negatieve zin op.

Het slagingspercentage voor het initiële examen (447 examens deze periode) Hypothecair krediet bedroeg over deze periode 39,6%. Het slagingspercentage voor het PE-examen (348 examens deze periode) Hypothecair krediet bedroeg over deze periode 66,1%. Daarmee scoort Hypothecair krediet met afstand het laagst van alle modules.

Bijzondere Examens

In juni (de eerste mogelijkheid) werden 31 Bijzondere Examens afgenomen. Met 9 stuks betrof dit het vaakst de module Hypothecair krediet. Met 8 Bijzondere Examens staat de module Consumptief krediet op twee. Maar waar het slagingspercentages Bijzondere Examens bij Consumptief krediet 100% is, noteerde het CDFD bij de module Hypothecair krediet een slagingspercentage van 55,6%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.