Lage hypotheekrente goed voor consumentenvertrouwen

0

De Eigen Huis Marktindicator is vorige maand licht gestegen door een positievere verwachting onder de Nederlanders over de laagblijvende hypotheekrente, ten opzichte van een half jaar geleden. Wel blijven de respondenten negatief over hun kansen om in de huidige woningmarkt een huis te kunnen kopen.

Volgens de meting van Vereniging Eigen Huis hebben inwoners van de grote steden met een score van 99 punten een lager vertrouwen in de woningmarkt. Mensen in Noord-Nederland hebben dat juist wel (106 punten). Koopstarters zien met een score van 103 punten hun kansen minder gunstig in dan doorstromers (110 punten). Ook alleenstaanden beoordelen kun kansen op de koopwoningmarkt met een score van 102 punten lager dan gezinnen met kinderen (108 punten).

Eigen Huis Marktindicator

De score van de Eigen Huis Marktindicator is sinds eind 2016 gedaald van 121 naar net onder de neutrale waarde van 100 punten in de eerste helft van 2019. Er zijn dan ongeveer evenveel woonconsumenten positief als negatief gestemd. In januari 2020 staat de indicator op 104 punten.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.