Laatste stemdag Gouden Lotus Award-onderzoek

0

Welke innovatieve dienst of product had volgens u eerder geïntroduceerd mogen worden? Vandaag is de laatste mogelijkheid om uw stem uit te brengen in het Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt-onderzoek. De digitale stembussen sluiten vanavond om 23:59 uur.

Uw stem is een bedrijfsborrel waard!

InFinance reikt dit jaar voor de zesde keer de Gouden Lotus Awards Hypotheekmarkt uit. Door deel te nemen aan het Gouden Lotus Award-onderzoek geven financieel advieskantoren hun mening over de prestaties van de businesspartners en de producten en diensten die zij in de adviespraktijk voorbij zien komen. Wie biedt de beste service bij schade in of aan de woning? Hoe ervaart u de ondersteuning vanuit aanbieders bij actief klantbeheer? Welke aanbieder biedt zowel consument als adviseur de beste mix tussen digitalisering en persoonlijk contact? Vragen die de redactie van InFinance ook dit jaar graag aan u wil voorleggen.

Dit jaar wordt voor het eerst ook een Groene Lotus Award uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door de advieskantoren wordt gezien als meest vooruitstrevend op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot de Gouden Lotus Awards die op 1 en 2 september worden uitgereikt, wordt de Groene Lotus Award op 4 november uitgereikt op het plenaire podium van HypoVak.

Innoverende innovaties

In de categorie Innovatie maken verschillende initiatieven die het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd kans op een Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt 2021. Op basis van de stemmen die al zijn vergeven werd maandag de laatste tussenstand gepubliceerd van de Gouden Lotus Award-categorie Innovatie voor meest innovatieve hypotheek- of verzekeringsproduct óf meest innovatieve dienstverlening aan intermediair of consument.

Meest innovatieve nieuwe hypotheekproduct

 1. a.s.r. WelThuis Levensrente hypotheek
 2. a.s.r. DigiThuis hypotheek
 3. Centraal Beheer Leef Hypotheek
 4. De Nederlandse Groene Vastgoedhypotheek
 5. Onderlinge ‘s-Gravenhage ZilverHuis Hypotheek

Meest innovatieve verzekeringsoplossing op het gebied van wonen / life-events?

 1. TAF Hypotheekbeschermer
 2. Credit Life Woonlastenverzekering Basis
 3. Dazure GoedIdee Inkomensbeschermer
 4. Movir Momentum AOV

Meest innovatieve dienstverlening aan het intermediair

 1. Florius Kansrijke Momenten
 2. DocDigi, de nieuwe generatie adviessoftware
 3. Stater: Vernieuwde adviseursportaal E-adviseur
 4. Rabobank Intermediair Omgeving (RIO)
 5. DAS voor Adviseurs adviseursportaal

Meest innovatieve dienstverlening aan consument of ondernemer

 1. Calcasa: Desktop Taxatie
 2. ABN Amro: Energie Bespaarcheck voor huiseigenaren
 3. Florius: Duurzaamheidskorting A-label nieuwe & bestaande klant.
 4. Obvion: Omschakelplan (verduurzamen van oriëntatie tot installatie).
 5. NN: NOVA (Digitaal huishoudboekje met verzekeringenoverzicht.)
 6. Woonnu: Rentekorting bestaande klant bij labelsprong vanaf B
 7. Rabobank: HuisScan (verduurzamen van oriëntatie tot installatie).
 8. Achmea: Digitale schadeafhandeling op afstand
 9. Centraal Beheer: Pilot (aankoop) Makelaarservice

Zeven categorieën

De vragen in het Gouden Lotus Award Hypotheekmarkt-onderzoek zijn opgedeeld in totaal acht categorieën die aan het professionele hypotheekadvies zijn gelieerd:

 • Hypotheekverstrekker & Hypotheekverstrekker <3 jaar
 • Serviceprovider & Serviceprovider <700 kantoren
 • Woonverzekeraar
 • Inkomensverzekeraar
 • ORV-aanbieder
 • Kredietverlener
 • Innovatie (Hypotheekproduct, Verzekeringsproduct, Dienst aan intermediair, Dienst aan consument)

Adviseurs bepalen de winnaar

Om te borgen dat het alleen de adviseur is die de winnaars van de Gouden Lotus Awards bepaalt, brengen financieel advieskantoren in Nederland hun stem uit via de extranet-omgeving van het onafhankelijke platform Advieskeuze.nl.

Heeft u geen inloggegevens voor Advieskeuze.nl of heeft u deze niet bij de hand, dan kunt u ook op de website van InFinance deelnemen aan het Gouden Lotus Award-onderzoek. Omdat alleen adviseurs een stem kunnen uitbrengen, kunt u daar alleen stemmen met een zakelijk e-mailadres dat overeenstemt met de kantoornaam.

Nominatie en uitreiking Groene Lotus Award

De Groene Lotus Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de hypotheekverstrekker die door de advieskantoren wordt gezien als meest vooruitstrevend op het gebied van woningverduurzaming, in de breedste zin van het woord. In tegenstelling tot de Gouden Lotus Awards wordt de Groene Lotus Award op 4 november uitgereikt op het plenaire podium van HypoVak.

Op 23 augustus worden de drie genomineerden voor een Groene Lotus Award bekendgemaakt. Deze drie geldverstrekkers mogen vervolgens in een videopitch hun visie op woningverduurzaming geven en uiteenzetten wat zij op dat vlak ondernemen. Deze drie presentaties vormen het startsein voor een tweede stemronde die sluit op maandag 1 november om 12:00 uur. De winnaar wordt bepaald op basis van de gegeven stemmen in beide stemrondes.

InFinance special Gouden Lotus Awards

InFinance-hoofdredacteur Alex Klein trekt ook dit jaar weer op 1 en 2 september met een camerateam door het land om de winnaars hun Gouden Lotus Award feestelijk te overhandigen. De onderzoeksresultaten en de video’s van de award uitreiking worden gepubliceerd in de digitale InFinance special Gouden Lotus Awards die op 16 september verschijnt.

Laatste tussenstand Gouden Lotus Awards 2021

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.