Laatste stap in ontmanteling a.s.r. bank

0

Ruim 15.000 klanten met een beleggingsrekening bij a.s.r. bank krijgen de mogelijkheid om kosteloos over te stappen naar Evi van Lanschot (Evi). Met deze samenwerking zet a.s.r. de laatste stap in de afronding en afsluiting van haar bancaire activiteiten.

De totale portefeuille beleggingsrekeningen van a.s.r. bank heeft een omvang van 370 miljoen euro aan assets under management (AuM). Hoeveel vermogen er uiteindelijk overgaat naar Van Lanschot Kempen is afhankelijk van de keuze die klanten maken. Die klanten zijn op 8 januari geïnformeerd dat a.s.r. bank haar beleggingsdienstverlening zal beëindigen, en op 15 januari dat zij de mogelijkheid hebben om over te stappen naar Evi, het online beleggingsplatform van Van Lanschot Kempen. De betreffende klanten van a.s.r. krijgen hiervoor drie maanden de tijd.

Geen kernactiviteit

Voor a.s.r. is de eigen bank niet langer een kernactiviteit. Eerder werden al circa 125.000 spaarklanten met een spaarvolume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille met een volume van 1,5 miljard euro ondergebracht bij Achmea Bank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.