Laatste PE-jaar huidige PE-periode

0

De PE-examens van het laatste PE-jaar van de huidige PE-periode zijn gisteren van start gegaan. Uit gegevens van DUO/CDFD blijkt dat het leeuwendeel van de diplomahouders nog PE-examens moet halen om te voorkomen dat hun adviesbevoegdheid op 1 april 2022 verloopt.

Met ingang van 1 april 2021 zijn de initiële, PE- en Bijzondere examens aangepast, evenals enkele eind- en toetstermen. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het advies ‘Wft ontwikkelingen 2021’ dat eerder door de Minister van Financiën is overgenomen.

In de nieuwe PE-examens die met ingang van 1 april worden afgenomen hebben de vragen over oudere en minder relevante ontwikkelingen plaatsgemaakt voor ontwikkelingen uit 2020. Adviseurs die hun adviesbevoegdheid laten verlopen door niet tijdig hun PE-examens te halen, mogen niet meer adviseren totdat zij hun adviesbevoegdheid hebben hersteld of opnieuw hebben behaald.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.