‘Laat APF meewegen in elk pensioenadvies’

0

“Het APF moet in elk pensioenadvies worden meegewogen. Niet alleen in nieuwe adviezen, maar ook bij verlenging van bestaande contracten”, zegt Chris Baelemans, directeur van Dukers & Baelemans. “Des te opmerkelijk is het dat de advies- en vakbekwaamheidseisen van de Wft formeel niet van toepassing zijn op een APF.”

“Een andere reden zou moeten zijn dat aan de kwaliteit van advisering over een APF formeel amper eisen zijn gesteld”, meent Baelemans. “Daar moet snel verandering in komen.” Gedragstoezichthouder AFM gaf onlangs te kennen dat advies over een APF wel degelijk aan de Wft-regels moet voldoen, omdat er verzekeringselementen in zitten, zoals dekking bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en langleven. Mooi dat de AFM dit vindt. Maar formeel is het niet geregeld. Ook de deskundigheidsregels van de module Wft-Pensioen zijn niet van toepassing op een pensioenfonds.”

Vijf APF’s

Een algemeen pensioenfonds is sinds 1 januari van dit jaar een mogelijk alternatief voor de uitvoering van pensioenregelingen. Tot nu toe hebben vijf pensioenverzekeraars een aanvraag voor een APF-vergunning ingediend: De Nationale (van NN Investment Partners en AZL), Centraal Beheer APF, Delta Lloyd APF, Het nederlandse pensioenfonds (van ASR) en STAP (van Aegon en TKP Pensioen). Toezichthouder DNB heeft de vergunningverlening aan dit vijftal tijdelijk opgeschort, omdat de aanvragen nog niet compleet zijn.

Met de entree van het APF verandert de pensioenwereld voor de klant en daarmee dus ook het pensioenadvies voor de klant, zegt Baelemans. “Elke pensioenadviseur krijgt er onherroepelijk mee te maken. Je zult wel moeten, want sommige verzekeraars bieden straks gewoon geen verzekerde pensioenregelingen meer aan.”

Diverse fronten

Volgens Baelemans wordt de impact van het APF op diverse fronten merkbaar. “Allereerst natuurlijk bij de pensioenadviseur. Die moet nu eenmaal met alle mogelijke pensioenoplossingen rekening houden. Maar ook accountants zullen van werkgevers de vraag krijgen wat de financiële consequenties van een eventuele overstap zijn. En wat te denken van HR-functionarissen? Die zullen de overgang moeten begeleiden. En de vraag beantwoorden of misschien wel compensatie op z’n plaats is. Want er vallen natuurlijk garanties weg. Verder verwacht ik dat steeds meer werkgevers Financiële Planners gaan inschakelen om voor hun werknemers periodiek een financieel plan op te stellen. Daarin kunnen ze ook de betekenis van een overstap voor hun toekomst laten zien.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.