Laag ziekteverzuim AOV-crowdsurance

0

SharePeople is een crowdsurance oplossing waar zzp’ers een vangnet voor elkaar vormen bij arbeidsongeschiktheid. Het initiatief bestaat nu drie jaar en heeft inmiddels 3.300 klanten, waarvan de meeste klanten kiezen voor de hoogste inkomensdekking van 2.000 euro netto per maand.

SharePeople stelt dat de gemiddelde klant voor dit inkomensniveau maandelijks 32 euro kwijt is. Hoewel zzp’ers uit alle branches zich aansluiten, zijn vooral de branches zorg en bouw goed vertegenwoordigd. Het ziektepercentage bij SharePeople (incl. coronatijd) is opvallend laag en bedraagt momenteel 1,1%. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: “Deze cijfers bewijzen dat crowdsurance een meer dan goed alternatief is voor alle andere AOV-oplossingen. Ook in de coronatijd is ons ziekteverzuim laag gebleven. Waar een traditionele AOV gemiddeld enkele honderden euro’s per maand kost en schenkkringen gemiddeld 100 euro, zijn de deelnemers bij ons gemiddeld 30 euro kwijt.”

Terugstorten in pensioen

SharePeople is een coöperatie waarvan klanten lid kunnen worden. Er geldt geen verplichte spaarinleg of samenkomst verplichting. Een ziekmelding wordt doorgeven bij een onafhankelijke arbodienst. Een lid/klant doneert maandelijks maximaal 6% van de gekozen inkomensdekking (1.500, 2.000 of 3.000 euro). Dus maximaal 90, 120 of 180 euro. Door het lage ziekteverzuim vallen deze kosten in de praktijk lager uit dan deze maximale bedragen. Dat is goed nieuws voor de klanten die de arbeidsongeschiktheidsregeling hebben gekoppeld aan hun pensioen. Niet aangesproken ziektegeld wordt in dat geval naar hun eigen pensioenpotje bij BrightPensioen overgemaakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.