Kwetsbare doelgroep groeit door ORV-besluit

0

Ook bij Dazure ziet men sinds het loslaten in 2018 van de ORV-verplichtstelling bij een NHG-hypotheekschuld, dat er minder ORV’s geadviseerd worden in combinatie met een hypotheek. Door deze ingreep is de kwetsbare doelgroep niet kleiner maar juist groter geworden, zegt commercieel directeur Indra Frishert.

Met het loslaten van de ORV-verplichtstelling wilde Waarborgfonds Eigen Woningen meer bescherming bieden aan kwetsbare doelgroepen. Maar inmiddels is het volgens Frishert duidelijk geworden dat met deze ingreep het tegenovergestelde wordt bereikt. Frishert: ‘’Wat mij betreft heeft deze afschaffing niet tot de gewenste bescherming van kwetsbare doelgroepen geleid, maar leidt het er juist toe dat de kwetsbare doelgroep alleen maar groter is geworden. Dit is een onwenselijke situatie.”

Per 1 november 2019 heeft Dazure een gemiddelde premieverlaging van 4% doorgevoerd op de GewoonIdee Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering powered by Allianz. Dit product kan alleen worden afgesloten bij een nieuwe hypotheek of het oversluiten van een bestaande hypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.