Kwart senioren wil met hypotheek financiële ruimte creëren

0

Een kwart van de ouderen is bereid om de hypotheek aan te passen om zo meer financiële ruimte te creëren voor het leeftijdsvriendelijker maken van de eigen woning. Negentig procent van de oudere Nederlanders heeft namelijk de intentie om zolang mogelijk thuis te blijven wonen.

Van die grote groep geeft een kwart resoluut aan niet te willen verhuizen om dat doel te kunnen verwezenlijken. Dit blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder een representatieve groep oudere huizenbezitters tussen de 60- en 75 jaar met een bruto huishoudinkomen van 40.000 euro per jaar. Daarnaast heeft men ook nog gekeken naar eenmanshuishoudens met een beschikbaar eigen vermogen van maximaal 30.000 euro en zijn er meerpersoonshuishoudens met een maximum van 60.000 euro per jaar benaderd.

Extra bestedingsruimte

“Veel senioren krijgen te maken met een terugval in inkomen wanneer zij hun AOW-leeftijd bereiken. Tegelijkertijd heeft negentig procent van de ouderen de wens uitgesproken om thuis te blijven wonen. Dat is helaas vaak lastiger dan mensen vooraf denken. Door de terugval in inkomen kunnen ze vereiste aanpassingen aan hun huis vaak niet bekostigen”, vertelt directeur van MUNT Hypotheken Ellen Hensbergen. Volgens haar is het huidige renteklimaat nu zo gunstig, dat het lonend kan zijn om de bestaande hypotheek tegen het licht te houden en eventueel te veranderen van hypotheekverstrekker. “Hierdoor kan er bestedingsruimte ontstaan waarmee de woning vervolgens kan worden aangepast en kan een senior ook daadwerkelijk zijn uitgesproken wens waarmaken om langer thuis te wonen.”

HypoVak Kennis Update

Jet Wesseling, relatiemanager bij MUNT Hypotheken, geeft tijdens de HypoVak Kennis Update (HVKU) op 10 december in het Van der Valk Hotel in Almere één van de negen masterclasses. In deze Masterclass geeft Munt Hypotheken een kijkje in de eigen keuken. Wat onderneemt de geldverstrekker op het gebied van Preventief en Actief Beheer? Waar liggen volgens Munt de mogelijkheden en kansen om de relatie met de klant te verstevigen in geval van een echtscheiding en hoe zorg je ervoor dat klanten in een echtscheiding aan hun financiële verplichtingen kunnen blijven voldoen?

Een Masterclass waarin de hypotheekadviseur ontdekt hoe hij/zij de nazorgplicht ombuigt in een kans om de dialoog met bestaande klanten aan te gaan, ook als de klant zich in een vervelende situatie bevindt.

Gratis ticket HypoVak Kennis Update!
InFinance geeft de eerste 50 kaarten gratis weg. Meld u aan en gebruik de volgende kortingscode: HVKUIF

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.