Kromliggen voor autopolis

0

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar betaalden in mei een gemiddelde jaarpremie van 1.656 euro voor hun autoverzekering. Dit is bijna 680 euro meer dan de gemiddelde premie voor alle leeftijden. Een verschil van maar liefst 70%, blijkt uit een premie-onderzoek door Independer.

De gemiddelde premie voor de autoverzekering (voor alle leeftijdsgroepen) steeg volgens het onderzoek in het afgelopen jaar met 6%. De gemiddelde jaarpremie voor autoverzekeringen (voor alle leeftijden) lag in mei op 977 euro. Dat is 56 euro hoger dan in mei 2019, toen de gemiddelde premie op 921 euro lag. “Een forse toename”, zegt Suzan Samson van Independer. “De premiestijging bij jongeren ligt procentueel op nog geen 5%, maar omdat het premiebedrag voor deze groep al zo hoog lag, gaat het wel om veel meer geld.”

Stijgende lijn

De afgelopen vijf jaar zijn autobezitters gemiddeld bijna 300 euro meer premie gaan betalen voor hun autoverzekering. Een stijging van bijna 44%. In mei 2015 lag de gemiddelde jaarpremie nog op 679 euro en in mei 2020 dus op 977 euro. Maar de jongerenpremies stegen volgens Independer in diezelfde vijf jaar met gemiddeld 54% van 1.075 euro naar 1.656 euro. Een verschil van 581 euro. Het laatste jaar zijn de jongerenpremies gemiddeld met bijna 80 euro omhoog gegaan. Samson: “Deze prijsstijgingen drukken extra op jongeren die het volgens recent Nibud-onderzoek financieel toch al zwaar hebben.”

65-plussers

De groep 65-plussers heeft gemiddeld met de minste premiestijgingen te maken, wijst het onderzoek uit. Het laatste jaar steeg hun premie gemiddeld 25 euro. Betaalden zij vorig jaar mei een gemiddelde jaarpremie van 588 euro, in mei dit jaar is dat 613 euro.

Bron: Independer

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.