Kritiek op no-claimkorting VGZ

0

Zorgverzekeraar VGZ introduceerde onlangs een no-claimkorting voor aanvullende pakketten binnen de zorgverzekering. De korting geldt onder andere voor fysiotherapie. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) vindt dit een verkeerde prikkel. “Uitstellen van een behandeling om de no-claim te behouden heeft grote nadelen voor de gezondheid en leidt tot financiële schade.” 

Uit recent onderzoek blijkt volgens de KNGF dat vroegtijdige inzet van fysiotherapie gezondheidswinst oplevert en daarmee ook aanzienlijke kosten bespaart. “Door fysiotherapie nu onder een no-claimregeling te laten vallen, stimuleert VGZ mensen om uit te wijken naar duurdere vormen van zorg waarvoor die no-claim niet geldt.”

Eke Zijlstra, bestuursvoorzitter KNGF: “Wij zijn een groot voorstander van doelmatige zorg, maar zorgverzekeraar VGZ slaat nu de plank mis. De feiten spreken voor zich. Miljoenen mensen kampen met een aandoening waarbij fysiotherapie helpt. Fysiotherapie is bewezen kosteneffectief en voorkomt duurdere zorg. Juist in deze tijd van stijgende zorgkosten biedt fysiotherapie kansen om te besparen. Deze opbrengst moeten we verzilveren en de invoering van de no-claimregeling in de aanvullende verzekering werkt dus averechts”, aldus Zijlstra.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.