Kredietbeoordelaar S&P verhoogt rating NIBC

0

NIBC had een BBB rating waaraan in oktober een positieve outlook werd gekoppeld. Nu heeft S&P besloten de rating te verhogen naar BBB+ met een stabiele outlook.

De reden voor de ratingverhoging is de verbeterde financiële positie van de bank. De plaatsing van een niet-preferente obligatielening van 300 miljoen euro in april met een coupon van 2,00% en een looptijd van vijf jaar is een trigger voor de ratingverandering geweest.

Een andere reden is de voortdurende aandacht van de bank voor het beheren en verminderen van hogere risicoposities. Dit heeft ertoe geleid dat de exposure van NIBC richting verschillende mogelijk volatiele bedrijfssectoren, zoals de scheepvaart, commercieel onroerend goed en offshore-energie, en grote aandelenbeleggingen verder heeft verminderd.

CFO Herman Dijkhuizen zegt blij te zijn met de ratingverhoging door S&P na de eerdere verhoging van de outlook. Dijkhuizen ziet de verhoging als het gevolg van de sterke jaarresultaten van de bank in 2018 en de plaatsing van de obligatielening op 2 april jongstleden. Volgens hem onderstreept deze stap van S&P de balanskwaliteit van NIBC en de kracht van de bank om moeilijke marktomstandigheden te weerstaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar