Kredietadvies opgenomen in Adviesbox

0

Intersoftware heeft de Adviesbox uitgebreid met functionaliteiten op gebied van kredietadvies, omdat het bedrijf van mening is dat een consumptief krediet naast een hypotheek voor bepaalde klanten een goede keuze kan zijn.

Volgens Intersoftware zijn er in de markt verschillende geluiden te horen over het al dan niet adviseren van een consumptief krediet voor de kosten die samenhangen met de aankoop van een woning. “De AFM riep adviseurs onlangs op om hier terughoudend in te zijn. Terwijl voorstanders juist aangeven dat het in sommige situaties leidt tot lagere maandlasten en sneller aflossen.

Goede keuze

“Wij zijn van mening dat een consumptief krediet naast een hypotheek voor bepaalde klanten een goede keuze kan zijn. Natuurlijk is het aan de adviseur om te bepalen in welke situaties dit passend is. Wel zien we het als onze verantwoordelijkheid om er mede voor te zorgen dat het risico op overkreditering direct inzichtelijk is voor de adviseur en de consument”, aldus Intersoftware.

“Adviesbox houdt daarom rekening met álle normen door deze overzichtelijk naast elkaar te tonen in één dasboard. Dit dashboard geeft bij adviezen waarin consumptief en hypothecair krediet gecombineerd worden in één overzicht helderheid over de NHG-norm, de normen van de maatschappij zelf én de kredietnorm (VFN). Hiermee wordt het aantal pakketten dat door de adviseur nodig is voor een juist advies teruggebracht.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.