Krachtenbundeling FFP, SEH en RFEA

0

Met behoud van hun eigen identiteit en keurmerk slaan de beroepsorganisatie FFP, SEH en RFEA de handen ineen om één krachtige beroepsorganisatie te vormen. De samenwerking moet een sterkere vertegenwoordiging vormen naar de overheid en financiële wereld.

De voorzitters van FFP, SEH en RFEA kondigen vandaag aan dat zij in deze onderzoeksfase een gezamenlijke start maken om hun ideeën en wensen hierover te bundelen. Ook andere – niet nader genoemde – organisaties zouden interesse getoond hebben. Begin september 2020 volgt er weer informatie over de nieuwe ontwikkelingen.

Eén duidelijk loket

In een gezamenlijk persbericht schrijven de beroepsorganisaties: “Met een vertegenwoordiging van momenteel meer dan 10.000 betrokken financieel adviseurs en -planners, met ieder hun eigen specialisme, creëer je een bundeling van veel ervaring en inzicht ten aanzien van de financiële vragen en behoeften van de consument, inclusief de ondernemer. De financiële gezondheid van de consument staat bij advies namelijk altijd centraal. Eén sterke beroepsorganisatie moet zich gaan vertalen in een herkenbare en transparante zekerheid voor de consument. Voor de overheid, toezichthouders en andere stakeholders in de financiële wereld betekent één aanspreekpunt voor financieel advies ook een duidelijk loket waar zij terecht kunnen.”

Binding is er al

Adviseurs van de drie keurmerken hebben allen vóór toetreding tot hun eigen keurmerk een objectief getoetst examen met praktijkassessment moeten afleggen en dienen de vakkennis op peil te houden in een gecontroleerd systeem van permanente educatie. “Deze bovengenoemde gezamenlijke eigenschappen geven al een binding en zijn ook een belangrijke reden geweest om met elkaar om tafel te gaan zitten”, aldus FFP, SEH en RFEA.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.