Koppeling FinRust en NNEK

0

De deze week gepresenteerde nieuwe koppeling tussen de financieel inzicht software FinRust en de vermogensbeheeroplossing van NNEK moet financieel adviseurs helpen om vermogensopbouwdienstverlening en beleggingsadvies vorm te geven en aan klanten aan te bieden.

Veel financieel adviseurs blijken het in de praktijk nog lastig te vinden om klanten advies te geven over vermogensopbouw en beleggen, zeggen de initiatiefnemers. “Want hoe bepaal je het doelkapitaal voor een specifieke klant? Hoe bespreek je de oplossingsrichtingen op basis van bestaand en op te bouwen vermogen? En hoe maak je beleggen bespreekbaar en begeleid je de klant in het proces? En hoe zorg je voor een efficiënt proces? Adviseurs kunnen met de koppeling tussen FinRust en NNEK hun eigen antwoorden op deze vragen formuleren en de dienstverlening vormgeven. Daarmee verlagen ze de drempel voor Nederlanders om tot financieel inzicht te komen en kunnen ze breder toegang bieden tot vermogensopbouwadvies en beleggen.”

Eenvoudiger

Directeur Marco Kok (rechts op de foto): “FinRust heeft tot doel dienstverleningsprocessen van adviseurs te versnellen en te verbeteren. Met FinRust is het voor adviseurs een stuk eenvoudiger om met meer klanten vermogensopbouw te bespreken. Wij zijn heel blij dat we NNEK als eerste aanbieder hebben kunnen koppelen en streven ernaar op termijn een brede keuze aan beleggingsopties te bieden.”

Vermogensoplossingen

Michiel van Vugt, manager financieel adviseurs bij NNEK: “Ik sluit me bij Marco aan. Adviseurs kunnen nu op een makkelijke manier informeren en adviseren dat vermogensopbouw niet mogelijk is met alleen een spaarrekening. De tool zorgt er niet alleen voor dat adviseurs handvatten krijgen om over vermogensoplossingen te praten, maar door de eenvoud van de tool kunnen de kosten van een financieel plan ook laag blijven. En dat maakt vermogensadvies op deze manier toegankelijk voor veel meer mensen in Nederland. Dat past bij het streven van NNEK om iedereen financiële rust te bieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.