Kopers trekken sprintje op woningmarkt

0

In december zijn er ruim 40% meer woningtransacties gedaan dan een jaar eerder. Het laatste kwartaal van 2012 was zelfs het beste van de afgelopen drie jaar, aldus Makelaarsland. Er werden in dat kwartaal maandelijks 8.500 transacties gemeld. 

De slechtste maand van dit jaar was augustus waarin de woningmarkt zijn dieptepunt bereikte met 4.600 transacties. Tot half december was er ook in het aantal bezichtigingen sprake van een hausse. Daarna nam dit aantal in sneltreinvaart af, omdat de termijn om nog voor het einde van het jaar een huis te kunnen kopen te kort werd. In december werden er 55.000 bezichtigingen aangevraagd. 

Het aantal aangevraagde bezichtigingen is volgens Makelaarsland de meest actuele indicator om aan te geven hoe de vraag op de woningmarkt zich ontwikkeld. Verkochte woningen (onder voorbehoud) geven een actueel beeld van de meest recent gesloten transacties. Samen bepalen deze indicatoren de vraag naar particuliere woningen en de daadwerkelijke transacties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.