Kopen, financieren en verhuren aan ouders

0

Alex Erlings verzorgt tijdens de HypoVak Kennis Update op 10 december de informatiesessie ‘Kopen, financieren en verhuren aan ouders’. In deze expertmeeting neemt hij de adviseurs mee in de mogelijkheden die er zijn en de gevolgen die de verschillende opties hebben.

Een groot deel van het vermogen van ouderen zit in stenen. Adviseurs krijgen steeds vaker de vraag hoe dit vermogen kan worden vrijgespeeld. Steeds meer banken ontwikkelen hiervoor producten. Er is een andere, aantrekkelijke mogelijkheid, namelijk: de woning verkopen aan kinderen en deze vervolgens terughuren. Maar, bij deze transactie en de financiering ervan komt veel kijken. Onderwerpen die in deze masterclass aan de orde komen zijn:

  • Bepalen van de koopsom
  • Bepalen van de huurprijs
  • Financiering van de woning
  • Gevolgen voor de schenk- en erfbelasting
  • Afspraken met kinderen
  • Familieverhoudingen.

HypoVak Kennis Update

Hypotheekcongres HypoVak neemt met de Kennis Update op 10 december een extra stap om aan de toenemende informatiebehoefte van de professionele hypotheekadviseur te kunnen voldoen. De informatiesessie ‘Kopen, financieren en verhuren aan ouders’ ‘Senioren & Verzilveren’ met Alex Erlings wordt door Woonfonds aangeboden aan de deelnemers van het hypotheekcongres HypoVak Kennis Update (HVKU) in het Van der Valk Hotel in Almere.

Volgende week dinsdag 10 december is het dus zover: HypoVak Kennis Update. Negen masterclasses vol inspirerende sprekers brengen u in één dagdeel helemaal up-to-date! Meer info en aanmelden.

Programma

Bij het vaststellen van het HVKU-programma is rekening gehouden met de volle agenda van de deelnemers: in slechts één dagdeel kunnen drie rondes masterclasses worden gevolgd. Na iedere ronde is er een koffiepauze waarin de sprekers van de masterclasses de highlights nogmaals kort toelichten. Zo zijn adviseurs ook op de hoogte van de relevante trends uit de andere masterclasses.

Gratis ticket HypoVak Kennis Update

InFinance geeft de eerste 50 kaarten gratis weg! Meld u aan en gebruik de volgende kortingscode: HVKUIF

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.