Koopwoningen ruim 7 procent duurder

0

Bestaande koopwoningen waren in april 7,3% duurder dan in april 2019. Deze prijsstijging is hoger dan in de voorgaande maanden. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. In de cijfers over de verslagmaand april zijn gebeurtenissen rondom het coronavirus nog niet of nauwelijks zichtbaar.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In april 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in april 46,7% hoger.

Meer transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in april 18.854 woningtransacties registreerde. Dat is 9% meer dan een jaar eerder. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 70.433 woningen gewisseld van eigenaar, bijna 9% meer dan in dezelfde periode van 2019.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.