Koningin Máxima heeft oor voor woningnood

0

Tijdens een werkbezoek aan Vereniging Eigen Huis heeft Koningin Máxima zich gisteren laten informeren over de problemen op de woningmarkt. De koningin ging in gesprek met mensen uit verschillende doelgroepen over hun moeizame zoektocht naar een eerste of volgende eigen woning.

Koningin Máxima werd ontvangen door Cindy Kremer, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis. Vervolgens vonden gesprekken plaatst met starters op de woningmarkt voor wie een eerste huis inmiddels onbetaalbaar is geworden. Doorstromers die geen zicht hebben op een volgende woning en met ouderen die wel willen maar niet kunnen verhuizen naar een passende, leeftijdsbestendige woning.

Zorgen delen waardevol

VEH-directeur Cindy Kremer: “Wij blij zijn dat wij de woningmarktproblemen onder de aandacht hebben kunnen brengen vanuit het perspectief van de mensen die hier iedere dag mee te maken hebben. Een dertiger die noodgedwongen weer bij haar ouders is gaan wonen en jonge gezinnen die tegen de grenzen van hun 60-vierkante meter woning aanlopen en die al een paar jaar zonder resultaat hard op zoek zijn naar iets groters. De mensen met wie de koningin gesproken heeft vonden het waardevol dat zij hun ervaringen en zorgen konden delen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.