Koningin Máxima bij Wijzer in geldzaken

0

Hare Majesteit Koningin Máxima spreekt vrijdagmiddag 31 mei tijdens een symposium van het platform Wijzer in geldzaken in Den Haag over het belang van financiële educatie. Het symposium Financieel bewusteloos focust op de vraag hoe consumenten in de huidige economische tijd een goed overzicht en inzicht in hun persoonlijke financiële situatie kunnen houden. De financiële impact van veranderingen op het gebied van AOW, pensioenen, de huizenmarkt, kinderopvang en belastingen zijn voor de consument vaak moeilijk in te schatten. Het symposium behandelt onder meer de rol die de media hierin zou kunnen spelen en de invloed ervan op de solidariteit tussen generaties.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim veertig organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken en zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor
het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden.

Andere sprekers op het symposium zijn onder anderen hoogleraar en oud-directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Paul Schnabel en hoogleraar en Eerste Kamerlid Esther-Mirjam Sent. Daarnaast gaan journalisten van RTL Nieuws, Het Financieele Dagblad en de Telegraaf met elkaar in debat over het thema.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.