Koningin Máxima bij Verbondsjubileum

0

Op 17 oktober neemt koningin Máxima als eregast deel aan een symposium ter ere van het 40-jarig bestaan van het Verbond van Verzekeraars. De koningin zal die dag ook een plaquette onthullen waarmee de grondige verbouwing van het kantoor van het Verbond in Den Haag symbolisch wordt voltooid.

Het symposium zal grotendeels in het teken staan van de impact van technologie op de toekomst van de verzekeringssector. Tijdens het ochtendprogramma verzorgt technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen een lezing en komen onder anderen Willem van Duin, voorzitter van het Verbond en bestuursvoorzitter van Achmea, en minister van Financiën Wopke Hoekstra aan het woord.

Historie

Het Verbond van Verzekeraars werd 10 mei 1978 opgericht, toen de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van het Levensverzekeringswezen en de Unie van Schadeverzekeraars de krachten bundelden. Sindsdien zijn nagenoeg alle in Nederland werkzame levens- en schadeverzekeraars bij het Verbond aangesloten. In 1996 betrok het Verbond de huidige locatie aan de Bordewijklaan in Den Haag. Dat kantoor werd op 8 november dat jaar officieel geopend door de toenmalige koningin Beatrix.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.