Knab introduceert zakenreisverzekering voor zzp’ers

0

Knab introduceert een zakelijke reisverzekering voor zzp’ers. De online bank doet dit samen met insurtech Alicia. De verzekering is naar eigen zeggen een primeur in Nederland en is ontwikkeld in lijn met de sterk gestegen populariteit van remote werken en de zogenoemde ‘workation’.

De Knab Zakenreisverzekering is een doorlopende reisverzekering. Ondernemers zijn hiermee het hele jaar door verzekerd wanneer ze vanuit het buitenland werken óo in Nederland bijvoorbeeld een congres of meerdaagse cursus hebben.

Workation

Nadine Klokke, CEO van Knab: “Met deze verzekering ben je – in tegenstelling tot andere reisverzekeringen – dus ook verzekerd als je vanuit het buitenland voor Nederlandse opdrachtgevers werkt. Daarmee past de verzekering vooral goed bij ondernemers die vaak op reis zijn of ervoor kiezen om voor langere tijd vanuit het buitenland te werken. Workation – waarbij de ondernemer werk en vakantie bewust combineert – is populair, blijkt uit onderzoek van ons onder 1.100 zzp’ers. Eén op de drie geeft aan in 2022 zo’n workation gepland te hebben. Gemiddeld twee en een halve week per jaar. 15% van degenen die ‘op workation gaan’, blijven zelfs langer dan een maand weg.”

Ondernemerschap

“Meer vrijheid en flexibiliteit zijn voor veel zzp’ers dé reden om te kiezen voor het ondernemerschap. Als bank voor zzp’ers hebben wij de taak om hen daarin te ondersteunen met passende financiële producten. Met deze verzekering kunnen onze zelfstandigen met een gerust hart ondernemen, waar ter wereld ze dat ook willen doen”, zegt Klokke.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.