Knab introduceert alternatief voor AOV ondernemers

0

Knab introduceert vandaag een ‘crowdsurance’-alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering bij zelfstandige ondernemers. Het betreft een financieel vangnet van ondernemers onder elkaar voor het geval iemand arbeidsongeschikt raakt.

Knab introduceert crowdsurance in samenwerking met partner SharePeople. Nadine Klokke, CEO Knab: “Uit eigen onderzoek bleek dat zes op de tien van onze zakelijke klanten niet verzekerd is tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Vooral omdat ze de premie te hoog vinden en op zoek zijn naar een modernere manier van verzekeren. Crowdsurance is – behalve het voordelige – ook het sociale alternatief. Via dit vangnet helpen ondernemers elkaar direct zonder tussenkomst van verzekeraar of bank.”

Elke ondernemer die op dit moment gezond en jonger dan zestig jaar is, kan zich aansluiten. De ondernemer kiest vooraf een netto inkomen dat hij of zij bij arbeidsongeschiktheid wil ontvangen. Wordt iemand uit de groep ziek? Na twee maanden heeft diegene – afhankelijk van het oordeel van de arbo-arts – recht op donaties van anderen uit de groep. Die donaties ontvangt de ondernemer maximaal twee jaar.

Ook zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen

In samenwerking met insurtechbedrijf Alicia komt Knab vandaag ook met zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Klokke: “Ook op dat gebied willen we onze ondernemers ontzorgen. Door deze samenwerking kunnen onze klanten zich nu direct vanuit hun Knab App verzekeren tegen schadeclaims. Claims waar ondernemers natuurlijk altijd tegenaan kunnen lopen tijdens hun werk.”

Uit eerder onderzoek van Knab blijkt dat 5% van alle zelfstandige ondernemers minimaal één keer succesvol aansprakelijk is gesteld voor schade. Financieel Expert Oskar Barendse: “Zoals bij elke verzekering moet je goed kijken of het nodig is om je te verzekeren. Daarbij geldt de vuistregel dat je je niet moet verzekeren tegen eventuele schade die je makkelijk zelf kunt betalen. Maar uit ons onderzoek blijkt dat schadeclaims in bepaalde sectoren flink kunnen zijn. Zo was binnen de zakelijke dienstverlening 22% van de succesvolle claims (veel) hoger dan twee keer de maandomzet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.