Klushuis populair onder jongeren

0

Iemand met een huur- of koopwoning waar nog aan geklust moet worden, hoeft zich geen zorgen te maken. Een onderzoek onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder wijst uit dat 61% van hen een dergelijke woning niet uitsluit.

Ondanks de hoge bereidheid tot klussen, geeft maar liefst 46% van de respondenten aan onvoldoende praktische kennis te hebben om deze klus zelf op te pakken. Inwoners van Zeeland vinden zichzelf met afstand het handigst. Panelwizard voerde het onderzoek uit in opdracht van Offerteadviseur.nl.

Tegenvallende kosten

Van de jongeren (18-29 jaar) zegt 84% een huis waar nog iets aan moet gebeuren niet uit de weg te gaan. Naarmate de leeftijd stijgt neemt dit percentage af, tot 35% bij de groep 60-plussers. Bijna driekwart van de respondenten heeft zich weleens verbaasd over de hoge kosten van een klusproject. Jongeren zijn dat overigens opvallend minder vaak dan de generaties boven hen. 38% van respondenten heeft (noodzakelijke) reparaties aan hun woning weleens uitgesteld vanwege geldgebrek. Onder Limburgers komt dit het vaakst voor.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.