Klimaatmiddag Verbond van Verzekeraars

0

Donderdagmiddag 13 september organiseert de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars het klimaatevent ‘Hoofd boven water’. Deelnemers worden onder meer geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het terrein van overstromingsdekkingen en de Verbondsagenda Klimaat.

Er komen deze middag verschillende autoriteiten op het gebied van klimaatverandering aan het woord. Zo licht Hans de Moel diverse wetenschappelijke klimaatonderzoeken van de VU toe. Rob van Dorland (KNMI) gaat in op verschillende onderzoeken op het terrein van klimaatverandering. Pieter Lugtigheid en Anita de Horde vertellen over de expeditie naar Spitsbergen die een aantal verzekeraars en banken eerder dit jaar hebben ondernomen en de lessen die daaruit getrokken kunnen worden.

Klimaatmarkt

Verder is er ruim aandacht voor het adviesrapport over de uitbreiding van de brandpolissen met kleinschalige overstromingsdekkingen. Ewoud Bom en Marc Melsen lichten het belang hiervan voor verzekeraars en de maatschappij toe. Op de klimaatmarkt kunnen deelnemers in gesprek gaan met diverse partijen die actief zijn rondom het thema klimaat.

Deelnemen

Deze bijeenkomst staat open zowel voor leden van het Verbond van Verzekeraars als voor niet-leden. Deelname is volgens het Verbond vooral interessant voor professionals in de schadebranche, zoals verzekeraars, adviseurs en experts. Maar ook andere geïnteresseerden die meer willen weten over wat klimaatverandering betekent voor schadeverzekeraars én hun klanten zijn van harte welkom. Het aantal plaatsen dat voor externen beschikbaar is, is echter afhankelijk van het aantal aanmeldingen door leden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.