Klimaat verhoogt volatiliteit schadelast

0

De impact van klimaatverandering op de schadelast in het Property domein zal alleen maar toenemen, blijkt uit het CED Trendrapport Property. Extreem weer als gevolg van klimaatverandering zorgt voor steeds meer volatiliteit in de schadelast.

In het Trendrapport geeft CED haar visie op de Property markt, gebaseerd op data-onderzoek. Het rapport bevat schadestatistieken en trends, adresseert de relevante thema’s en gaat dieper in op klimaatbestendig verzekeren. Hieruit blijkt onder andere dat verzekeraars voor complexe uitdagingen staan rond klanttevredenheidseisen, duurzaam herstel en klimaatverandering.

Nico Dekker, manager bij CED, tijdens de presentatie (foto): “Eén flinke storm kan desastreus zijn voor het resultaat in dat jaar. Zoals bij de hevige Westerstorm in januari 2018: in dat jaar was stormschade goed voor een vijfde van de gehele schadelast in de Brandmarkt. Meer volatiliteit is geen verwachting, maar een gegeven. Dat vraagt om een creatieve aanpak, bijvoorbeeld in termen van preventie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.