Klaverblad richt zijn pijlen op zzp’ers met flexibele AOV

0

Met zijn nieuwe verzekeringsproduct Klaverblad AOV Flex wil de verzekeraar zzp’ers ertoe bewegen om zich tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren.

Klaverblad AOV Flex heeft een gunstige premie door de korte uitkeringsduur. Het product kan ook als eerste stap worden gezien naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een langere uitkeringsduur dan de maximale vijf jaar van de nieuwe AOV Flex.

AOV Flex concurreert op kosten

Volgens de verzekeraar is Klaverblad AOV Flex dé oplossing voor ondernemers en zzp’ers die een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te duur vinden, maar toch hun inkomen willen verzekeren. De verzekering laat de consument kiezen uit verschillende uitkeringsduren en eigenrisicotermijnen (hoe lang het duurt voordat uw uitkering ingaat nadat u arbeidsongeschikt bent geraakt). Bij het bepalen van de hoogte van de premie wordt gekeken naar leeftijd, beroep, verzekerde bedrag, de eigenrisicotermijn en de gewenste uitkeringsperiode. Bij het Klaverblad AOV Flex-tarief stijgt de premie voor arbeidsongeschiktheidsverzekering ieder jaar, behalve de laatste paar jaar voor de eindleeftijd. Dan daalt de premie juist.

AOV Flex biedt verschillende mogelijkheden

De consument kiest welk inkomen hij of zij wil verzekeren, met een maximum van 80% van het bruto jaarinkomen. Vervolgens wordt de eigenrisicotermijn (wanneer gaat de uitkering in) gekozen. Dat kan zijn 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. Bij sommige beroepen is de minimale termijn 30 dagen. Hoe langer de eigenrisicotermijn, hoe lager de premie. Daarna bepaalt de consument de duur van de uitkering. Dat kan 1, 2, 3, 4 of 5 jaar zijn. Ook hier geldt hoe korter de uitkeringsduur, hoe lager de premie. De verzekering eindigt bij het bereiken van de eindleeftijd. De eindleeftijd wordt bepaald op basis van het beroep en is veelal 67 jaar.

Bij de AOV Flex verzekering kan voor indexering worden gekozen. Het verzekerde bedrag wordt dan ieder jaar aangepast aan de prijsstijging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar