Klanten SharePeople worden aandeelhouder

0

Via SharePeople vangen ondernemers onderling het risico op arbeidsongeschiktheid op. De organisatievorm van het crowdsurance alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering is nu aangepast naar een coöperatie, zodat klanten voor 250 euro mede-eigenaar kunnen worden.

De bedenkers van het crowdsuranceplatform SharePeople zijn Rutger Abbink, Ernst Nolte en Cosmas Blaauw. Zij hebben klanten gevraagd of ze interesse hebben om mede-eigenaar te worden. Een derde van hen gaf aan dat wel te willen en met de oprichting van een coöperatie is die mogelijkheid er nu ook gekomen. Met het eerste kapitaal dat dit oplevert, wil de coöperatie de groei verder versnellen. De ambitie is om binnen twee jaar het aantal klanten te vertienvoudigen, van 1.600 naar 16.000 klanten. Cosmas Blaauw: “Onze klanten zijn wat ik vaak noem ‘de vrije werkers’. Zzp’ers, freelancers, digital nomads, tijdelijk niet onder een baas werkenden.”

Goedkoop alternatief

SharePeople groeide volgens Rutger Abbink de afgelopen 12 maanden gemiddeld met meer dan 10% per maand en telt inmiddels dus 1.600 klanten. Omdat het ziekteverzuim bij SharePeople laag is, zijn ook de kosten laag. Op dit moment is de premie voor een inkomen van 2.000 euro per maand bij arbeidsongeschiktheid (max. 24 maanden) nog geen 30 euro per maand.  De eerste twee maanden arbeidsongeschiktheid moet de ondernemer zelf opvangen.

Foto (Etienne Oldeman Photography): Klanten van SharePeople kregen deze week een toelichting op de mogelijkheid mede-eigenaar te worden van de tot coöperatie omgevormde organisatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.