Klanten Hypotheker ontdekken Ockto app

0

Klanten van De Hypotheker kunnen binnenkort bijna alle benodigde gegevens voor een hypotheekaanvraag zelf via de Ockto app verzamelen. De adviesketen werkt hiervoor samen met een aantal geldverstrekkers die de ontsloten brondata – bij akkoord van de klant – kunnen inzien. De aanvraag kan vervolgens vrijwel direct door hen worden geaccepteerd.

De nieuwe werkwijze wordt eerst uitgerold binnen de online dienstverlening van De Hypotheker, met de ambitie om de werkwijze op korte termijn voor alle klanten mogelijk te maken. Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker: “We zetten nu een volgende stap in de digitalisering van onze dienstverlening door klanten in staat te stellen het grootste deel van hun gegevens voor een hypotheekaanvraag via brondata te ontsluiten. We zijn in gesprek met verschillende geldverstrekkers om ervoor te zorgen dat de data van Ockto direct worden geaccepteerd.”

Direct bij de bron

De app van Ockto zorgt ervoor dat een hypotheekaanvrager niet langer afhankelijk is van andere partijen om de benodigde documenten op te vragen. Deze documenten komen direct bij de bron vandaan in de app. Hierdoor kan de klant er zeker van zijn dat deze gegevens actueel en correct zijn. Het resultaat is een kortere doorlooptijd van de hypotheekaanvraag. Bovendien kan een hypotheekadviseur dankzij de app klanten in een eerder stadium zekerheid bieden over de hypotheekaanvraag, omdat de documenten correct zijn.

In de praktijk

Het enige wat een hypotheekaanvrager hoeft te doen, is met behulp van Ockto zijn informatie op te halen bij verschillende overheidsportalen zoals MijnOverheid en het UWV. Na controle door de aanvrager worden de documenten doorgestuurd naar een adviseur van De Hypotheker. Omdat de data door het gebruik van de app gevalideerd zijn, kan de adviseur direct overgaan tot een advies. Na het geven van het advies worden de gegevens ter beschikking gesteld aan de gekozen geldverstrekker.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.