Klantactivatie beleggingsverzekering afgerond

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft een nieuw overzicht gepubliceerd van de voortgang die is geboekt in de ondersteuning van consumenten bij het maken van een keuze over hun beleggingsverzekering.

Het nieuwe overzicht betreft de categorie ‘overige polissen’ (zo’n 1,2 miljoen polissen) en de stand van zaken per 30 september 2017. Hieruit blijkt dat een aantal verzekeraars er na die datum nog hard aan heeft moeten trekken om een score van 100% activatie te behalen. Voor deze categorie hadden verzekeraars namelijk tot eind 2017 de tijd gekregen om hun klanten te activeren. ASR heeft eind september bijvoorbeeld 93% van de klanten met een ‘overige beleggingsverzekering’ geactiveerd.

Eindcontrole

De AFM gaat dit jaar 2018 de eindcontrole doen en hierover rapporteren. Eerder al heeft de toezichthouder bij 19 verzekeraars een uitgebreide eindcontrole gedaan naar het activeren van klanten met een pensioen- en hypotheekgebonden beleggingsverzekering. Eind 2016 moesten alle klanten met een beleggingsverzekering in één van deze twee categorieën, zijn geactiveerd. In totaal circa 1,6 miljoen polissen. De AFM concludeerde vorig jaar dat hiervan nagenoeg alle klanten zijn geactiveerd.

Bekijk hier de update per maatschappij en per productcategorie op 30 september 2017.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.