Klant zoekt adviseur waarmee het klikt

0

HypotheekAdvies.nl stelt vast dat consumenten zich minder laten beïnvloeden door familie, vrienden of kennissen bij de keuze voor een hypotheekadviseur. Dit op basis van eigen onderzoek onder 420 consumenten die in de afgelopen twee jaar een hypotheek hebben gewijzigd of afgesloten.

Respondenten vinden de kwaliteit van het advies het belangrijkste aspect bij het kiezen van een hypotheekadviseur. Maar ook de kosten en de persoonlijke klik met de hypotheekadviseur worden belangrijk gevonden. De respondenten lijken meer belang te hechten aan adviseurs met vakkennis en inlevingsvermogen dan aan de laagste kosten. Ze besteden meer tijd dan voorheen aan het bezoeken van vergelijkingswebsites, reviews en het voeren van persoonlijke gesprekken met hypotheekadviseurs.

Uit het onderzoek van HypotheekAdvies.nl – een website waar men op persoonlijke en dienstverlenende kenmerken een onafhankelijke hypotheekadviseur kan selecteren – komt naar voren dat 15% van de respondenten hun adviseurskeuze op aanbevelingen hebben gebaseerd. In een in 2017 door de AFM gehouden (breder en groter) onderzoek gaf 23% van de respondenten aan dat ze op basis van aanbevelingen uit hun omgeving voor een hypotheekadviseur hadden gekozen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.