Klaas Knot wordt voorzitter van de FSB

0

DNB-president Klaas Knot is vandaag aangetreden als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB). Zijn termijn loopt tot en met 1 december 2024. Sinds eind 2018 was Knot al vicevoorzitter van dit internationale overlegorgaan. Hij volgt Randal K. Quarles, Governor van de Amerikaanse Federal Reserve, op.

Knot: “Ik kijk ernaar uit het belangrijke werk van de FSB voort te zetten. Ik treed aan op een moment waarop het financiële stelsel grote veranderingen ondergaat en tevens wordt geconfronteerd met de gevolgen van de wereldwijde pandemie. Bijna alle financiële stabiliteitsrisico’s zijn internationaal van aard en de FSB is met haar wereldwijde ledenbestand en unieke expertise bij uitstek geschikt om deze risico’s te adresseren. Ook Nederland – met haar open economie en grote financiële sector – is sterk gebaat bij het werk van de FSB.”

Financial Stability Board

De FSB is een internationaal overlegorgaan opgericht in 2009 en heeft als taak de stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem te bevorderen. De FSB brengt financiële stabiliteitsrisico’s in kaart en coördineert de totstandkoming en invoering van internationale regelgeving voor de financiële sector. De leden zijn financiële autoriteiten uit 24 landen en andere internationale organisaties, waaronder het IMF en het Bazels Comité van Bankentoezichthouders (BCBS). Namens Nederland zijn DNB en het Ministerie van Financiën vertegenwoordigd. Het secretariaat van de FSB is gevestigd in het Zwitserse Bazel bij de Bank voor Internationale Betalingen (BIS).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.