Kim Putters volgt Mariëtte Hamer op als voorzitter SER

0

Kim Putters wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming op voordracht van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De termijn van de voorzitter begint op 16 september 2022 en zal duren tot 1 april 2024, waarna herbenoeming mogelijk is.

Putters nam vorige maand afscheid van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waar hij sinds 2013 directeur was. In die rol gaf hij leiding aan het SCP en adviseerde hij kabinet en parlement over de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Zijn benoeming als voorzitter van de SER kan rekenen op breed draagvlak bij kroonleden, werkgevers- en werknemersorganisaties en het kabinet. In zijn nieuwe rol kan Putters een verbindende rol spelen tussen partijen binnen en buiten de Raad.

Mariëtte Hamer

Als nieuwe SER-voorzitter wordt Putters de opvolger van Mariëtte Hamer. Zij werd in april benoemd tot onafhankelijk regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Hamer was sinds 2014 voorzitter van de SER. In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter werd voor het eerst met een open sollicitatieprocedure gewerkt.

Nieuwe kroonleden

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Gennip ook ingestemd met de benoeming van twee nieuwe kroonleden voor de SER: Nanda Piersma en Ruben Houweling.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.