Kifid benoemt Mop van Tiggele tot lid Commissie van Beroep

0

Het bestuur van Kifid heeft prof. mr. Mop van Tiggele-Van der Velde per 1 mei 2021 benoemd tot lid van de Commissie van Beroep. Zij volgt Frits Salomons op.

Van Tiggele is deskundige op het gebied van verzekeringsrecht. Zij is als hoogleraar verzekeringsrecht verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is zij onder meer raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Deskundig

De voorzitter van de Commissie van Beroep, Wanner Los, is blij met deze benoeming: “Met Mop van Tiggele krijgt we een lid met aanzienlijke deskundigheid op het gebied van verzekeringsrecht, met ervaring in de rechtspraak en diverse ervaring met buitengerechtelijke geschilbeslechting. Daarmee kan zij zeker bijdragen aan de toegankelijke, deskundige en onafhankelijke klachtbehandeling, waar Kifid voor staat.”

Nevenfunctie

De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners tegen uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. De functie lid van de Commissie van Beroep is een nevenfunctie. Andere nevenactiviteiten vanVan Tiggele liggen op terrein van doceren, publiceren en bestuurlijke functies in de wetenschap. Zij is hoofdredacteur van het tijdschrift voor Aansprakelijkheid Verzekering & Schade (AV&S) en van het Handboek Schaderegeling Motorrijtuigen.

Afscheid Frits Salomons

Per 1 mei neemt de Commissie van Beroep afscheid van mr. Frits Salomons. Zijn benoeming tot raadsheer bij de Hoge Raad maakt dat hij niet langer lid kan zijn van de Commissie van Beroep van Kifid. Salomons heeft zich gedurende acht jaar ingezet voor Kifid, de eerste vijf jaar als voorzitter van de Commissie van Beroep en vanaf 1 april 2018 tot 1 mei 2021 als lid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.