Keuzevrijheid, maar niet tegen elke prijs

0

Vergelijkingssites zien de interesse voor restitutiepolissen afnemen. Van de Nederlanders die tot dusver een vergelijking voor hun zorgverzekering hebben gemaakt bij Pricewise, kiest slechts 3,5% voor een restitutiepolis in 2021. Vorig jaar was dat nog 12,7%.

Deze afname van 72,5% lijkt volgens Pricewise te maken te hebben met het grote prijsverschil tussen de natura- en restitutiepolis in 2021. “In 2020 was het verschil tussen de goedkoopste restitutiepolis en naturapolis met een eigen risico van 385 euro nog 8,55 euro. In 2021 is dat verschil opgelopen tot 15,74 euro per maand.”

Eén maanpremie duurder

Volgens Suzanne Löwik, expert zorgverzekeringen bij Pricewise, vinden consumenten het niet erg om iets meer te betalen voor een restitutiepolis, maar kiezen ze toch sneller voor een goedkopere verzekering als het verschil te groot wordt. “Het maandelijkse premieverschil tussen de goedkoopste natura- en restitutieverzekering komt in een jaar neer op bijna een hele maand zorgpremie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.