Kennisinstituut letselschade verliest zelfstandigheid

0

De activiteiten van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (stichting PIV) worden per 1 januari 2020 ondergebracht bij de sector Schadeverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars. Stichting PIV werd in 1998 als zelfstandige stichting door verzekeraars opgericht om kennisdeling over letselschade een impuls te geven.

Met deze stap en het aanstellen van een programmamanager verwachten Stichting PIV en het Verbond dat na de integratie de letselschadeagenda verder geprofessionaliseerd kan worden en de slagvaardigheid vergroot.

Ruis wegnemen

De laatste jaren is er overlap ontstaan in de werkzaamheden van beide partijen en was ook de verdeling van activiteiten en verantwoordelijkheden voor de buitenwereld niet altijd even helder. Volgens algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond is er na de integratie weer sprake van één duidelijke gesprekspartner namens de branche op het gebied van letselschade.

Informatievoorziening

Stichting PIV speelt actief in op actuele ontwikkelingen in de letselschaderegeling en levert een diversiteit aan kennisproducten voor de letselschadebranche. Naast verzekeraars maken ook andere partijen, zoals expertisebureaus, medisch adviesbureaus en advocatenkantoren gebruik van de informatievoorziening van PIV. “Die partners blijven wij ook na de integratie voorzien van relevante kennis en het bijbehorende netwerk”, aldus Etienne de Cooker, voorzitter van Stichting PIV.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.