Kees van Dijkhuizen opvolger Gerrit Zalm

0

Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro. De bank maakte bekend dat zijn benoeming in werking treedt na goedkeuring door de toezichthouders, die uiterlijk half februari 2017 verwacht wordt.

Van Dijkhuizen is sinds 2013 als financiële topman in dienst bij ABN Amro. Hij was daarvoor CFO bij NIBC, van 2005 tot 2013. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken.

“Kees van Dijkhuizen heeft ruime ervaring en een sterke conduitestaat als CFO bij ABN Amro en heeft meerdere seniore bestuursfuncties in de banksector en het publieke domein vervuld”, zegt Olga Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden.”

Belang Staat afbouwen

Gerrit Zalm was sinds 2009 CEO van de bank. Het was de bedoeling dat hij die functie zou vervullen tot maart 2018, maar eind september werd bekend dat hij eerder zou opstappen. Hij wilde eerder terugtreden nadat de beursgang van ABN Amro was afgerond.

Van Dijkhuizen zal ‘de voorwaarden creëren voor de Staat om het resterende belang in de bank verder af te bouwen’, meldt ABN Amro in het persbericht. Ook moet hij als CEO vorm en inhoud geven aan ‘de strategie, de organisatie en de inrichting van het senior management’. De bank zegt in de volgende fase te willen staan voor ‘een ondernemende cultuur, klantgerichtheid, duurzame groei en maatschappelijk bewustzijn’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.