Kassa start enquête naar nazorg ORV

0

Kassa is een enquête gestart waarin consumenten met een overlijdensrisicoverzekering wordt gevraagd of hun adviseur ze gedurende de looptijd van dit product heeft geïnformeerd over bijvoorbeeld premie- of rentedalingen en de mogelijkheid om over te sluiten.

In de uitzending van afgelopen zaterdag werd een oproep gedaan om de enquête in te vullen. Consumenten met een overlijdensrisicoverzekering wordt hierin specifiek gevraagd of hun adviseur een concreet voorstel heeft gedaan om de premie te verlagen, of dat de adviseur zich heeft beperkt tot het geven van algemene bespaarinformatie.

Maar ook voor andere producten wil Kassa weten hoe vaak en op welke wijze de adviseur zijn klanten in de afgelopen jaren pro-actief heeft gewezen op bespaarmogelijkheden. En of dit concrete op de persoon afgestemde informatie is geweest of meer algemeen ingestoken informatie.

Hulp bij overstappen

De enquête is onderdeel van een bredere oproep die het consumentenprogramma eerder heeft gedaan om informatie te verzamelen voor een item. Dit item wordt naar verwachting op zaterdag 6 oktober uitgezonden. In de oproep schrijft Kassa: “De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren spectaculair gedaald. Maar oversluiten tegen een lagere premie is niet altijd mogelijk. Kassa zou graag willen weten wat je ervaring is met overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering.”

Ook wil Kassa een aantal consumenten die langer geleden een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten en die willen overstappen, daarbij helpen door voor hen te bekijken of overstappen zin heeft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.