Kapitaalbuffer van Athora is gegroeid

0

Athora Netherlands heeft zijn solvabiliteitspositie verbeterd. Bedroeg de solvabiliteitsratio eind juni 2021 nog 157%, per eind december was deze gestegen naar 180%, een toename van bijna 15%.

De groei is voornamelijk te danken aan een herverzekeringstransactie voor langlevenrisico’s die de individuele levenportefeuille dekt, een kapitaalinjectie van 325 miljoen euro door het moederbedrijf Athora Holding, balansoptimalisaties en een verlaging van de solvabiliteitskapitaalvereiste als gevolg van de inaugurele toepassing van het verlies-absorberend vermogen van uitgestelde belastingen, aldus het bedrijf.

‘Cruciaal jaar’

Jan de Pooter (foto), CEO van Athora Netherlands: “2021 was een cruciaal jaar voor ons. Ik ben verheugd om de positieve evolutie van onze bedrijfskapitaalgeneratie te zien, ondersteund door de voortdurende herpositionering van de investeringsportefeuille. De strategische acties die we in 2021 hebben genomen, waaronder verdere verfijning van de bedrijfsvoetafdruk en het operationele model, gecombineerd met de aanhoudende sterke inzet van onze aandeelhouder, positioneren ons goed om de uitvoering van onze strategie verder te versnellen: beter beleggingsrendement, gedisciplineerde groei in pensioenen en verhoogde bedrijfsefficiëntie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.